Free Porn
xbporn

1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet 1xbet سایت شرط بندی معتبر 1xbet وان ایکس بت فارسی وان ایکس بت بت فوروارد betforward سایت بت فوروارد سایت betforward 1xbet giriş

Σουφλέ με ανάμεικτα λαχανικά & κίτρινο τυρί, του Γιώργου Ευγενειάδη

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • Μισό πακέτο βούτυρο αγελάδας (125 γρ) λιωμένο
  • Μια κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 σακουλάκι κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά (450-500 γρ)
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού κίτρινο τυρί τύπου gouda
  • 4 αυγά
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και ρίχνουμε τα κατεψυγμένα λαχανικά.
  • Ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να φύγει ο πάγος.
  • Με τη βοήθεια του πινέλου βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ με τρύπα στη μέση.
  • Τοποθετούμε τα δύο πρώτα φύλλα διπλωμένα στα δύο το ένα απέναντι από το άλλο μέσα στη φόρμα και βουτυρώνουμε με το πινέλο.
  • Στη συνέχεια τοποθετούμε 2 φύλλα διπλωμένα στα 4 το ένα απέναντι από το άλλο. Καλύπτουμε την επιφάνεια με λαχανικά και κίτρινο τυρί.
  • Τοποθετούμε 2 φύλλα διπλωμένα στα 4 το ένα απέναντι από το άλλο και βουτυρώνουμε με το πινέλο.
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά βουτυρώνοντας ανάμεσα στα φύλλα.
  • Τα φύλλα που περίσσεψαν τα διπλώνουμε στα τέσσερα και τα στρώνουμε στην επιφάνεια.
  • Τοποθετούμε τα αυγά σε ένα βαθύ μπολ και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη.
  • Ρίχνουμε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Τρυπάμε με το μαχαίρι το σουφλέ της φόρμας σε τρεις πλευρές.
  • Ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά και το γάλα μέσα στη φόρμα.
  • Το αφήνουμε 10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά.
  • Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει μισή ώρα και το αποκολλάμε από τη φόρμα.
  • Σερβίρουμε.

* Ο Σερραίος Γιώργος Ευγενειάδης ζει στην Αθήνα, όπου διδάσκει μαγειρική σε παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Είναι συγγραφέας της σειράς βιβλίων «Απλά και Διαφορετικά – συνταγές σε διαφορετική διάσταση» των Εκδόσεων Υδροπλάνο (aplakaidiaforetika.gr). Συνεργάζεται τακτικά με το περιοδικό SerFree, όπου δημοσιεύει συνταγές.

(Δημοσιεύτηκε στο έντυπο Ser-Free, τ.62, Απρίλιος 2023).

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή. Ευχαριστούμε.