Κριθαρότο με χωριάτικο λουκάνικο και πράσο, του Νίκου Πουρνάζη

ΥΛΙΚΑ

200 γρ χωριάτικο λουκάνικο

100 γρ πράσο ψιλοκομμένο

40 γρ φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

100 γρ κριθαρακι

20 γρ ντοματινια

20 ml ελαιόλαδο

1 κλωνάρι θυμάρι

Αλάτι, πιπέρι

20 γρ γραβιέρα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ρηχή κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σοτάρουμε το λουκάνικο με το πράσο μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε διαδοχικά τα ντοματίνια, το θυμάρι και το κριθαράκι.

Αλάτι, πιπέρι και φρέσκο κρεμμυδάκι.

Συμπληρώνουμε ζεστό νερό και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά.

Τέλος προσθέτουμε τη γραβιέρα και αφαιρούμε από τη φωτιά.

* Ο Νίκος Πουρνάζης, ιδιοκτήτης του μαγειρείου Δέλεαρ.

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή. Ευχαριστούμε.