Μια γνώμη για τη φετινή Πολιτεία των Ευχών

Της Χρυσάνθης Ιακώβου

Θυμάστε πιο παλιά που η Πολιτεία των Ευχών γινόταν στο θεατράκι; Το σκεπτικό, υποθέτω, των υπεύθυνων ήταν να σχηματιστεί ένα είδος φεστιβάλ, όπου θα πραγματοποιούνταν όλες οι χριστουγεννιάτικες δράσεις. Το αποτέλεσμα; Χμ. Όχι και πολύ καλό.

Θέλω να πιστεύω ότι είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αποκτήσουμε κάποιο είδος χριστουγεννιάτικου φεστιβάλ. Διαθέτει ήδη η Δράμα που είναι δυο βήματα, κοντά είναι και τα Τρίκαλα και γίνονται ένα σωρό πράγματα και στη Θεσσαλονίκη. Αφήστε το, παιδιά, είναι καμένο το χριστουγεννιάτικο, κάθε απόπειρα θα είναι τουλάχιστον φτωχή.

Ευτυχώς την επόμενη χρονιά άλλαξε κάπως το πράγμα, μεταφέρθηκαν δράσεις και περίπτερα σε Μεραρχίας και πλατεία. Εκεί έστρωσε λίγο η κατάσταση. Λίγο στριμωχτά βέβαια, η Μεραρχίας δεν σηκώνει δράσεις, είναι ήδη πήχτρα από κόσμο στις γιορτές, αλλά anyway.

Και φτάνουμε και στη φετινή Πολιτεία. Στριμωξίδι -σχεδόν- τέλος. Σπιτάκια με δράσεις στην πλατεία, σπιτάκια για τα μπαζάρ στο πάρκο της πλατείας εμπορίου, το λούνα παρκ στο θεατράκι.

Εμένα πάντως μου άρεσε αυτό το άνοιγμα. Δράσεις και events σε πολλά διαφορετικά σημεία, για όλες τις ηλικίες, για όλες τις προτιμήσεις. Μεγάλη πόλη έχουμε, γιατί να μην την εκμεταλλευτούμε; Άσε που με αυτόν τον τρόπο, εφόσον απλώθηκε ο κόσμος στο κέντρο, θέλω να πιστεύω ότι δούλεψε καλύτερα και η αγορά.

Με το καρουζέλ να κάνουμε κάτι μόνο. Εκτός από το ότι κλείνει τη διάβαση για τους τυφλούς (μπαίνουν παρακάμψεις, ένας χαμός τέλος πάντων, διαμαρτύρονται συνέχεια πολίτες και διάφοροι σύλλογοι πασχούντων), δημιουργείται ασφυξία και στο κέντρο. Κόσμος που κάνει βόλτα, που ψωνίζει, και δεκάδες πιτσιρίκια με τους γονείς που περιμένουν στην ουρά. Όχι ρε παιδιά, βρείτε άλλο μέρος.

Και εκεί στο πάρκο στην πλατεία εμπορίου τα σπιτάκια των μπαζάρ, όπου έγιναν και κάποιες δράσεις, δεν ήταν πολύ καλά, δεν υπήρχε πολύς χώρος να κινηθεί ο κόσμος και να ψωνίσει από τα μπαζάρ με την άνεση του, θέλει λίγη δουλίτσα εκεί, αλλά το σκεπτικό ήταν καλό.

Νομίζω προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε τις επόμενες χρονιές. Αν προσθέσουμε καμιά πιο πρωτότυπη δράση ή κάνουμε και καμιά εντυπωσιακή κατασκευή πέρα από τα συνηθισμένα (ναι, δεν μου άρεσε το πανάκριβο αρκουδάκι, ήταν όμως ωραίο το photobooth), τότε ίσως καταφέρουμε κάτι καλό.

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή. Ευχαριστούμε.