Ελένη Σταύρου: Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό του Βασίλη Ρόκου-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλονίκης-Υπεύθυνη Συντονισμού ΠΕ Σερρών για το συνδυασμό ΣΥΝ-εργασία του Βασίλη Ρόκου

Κυρία Σταύρου, πείτε μου λίγα λόγια για εσάς.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Σιδηρόκαστρο Σερρών. Έχω αποφοιτήσει από το Παλλατίδειο Λύκειο Σιδ/στρου κι έπειτα σπούδασα στο ΤΕΠΑΕ της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσα ετήσια σεμινάρια Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στο ΕΚΠΑ. Αυτό το διάστημα ολοκληρώνω τη διπλωματική μου για το ΠΜΣ Αθλητικές Σπουδές: Κοινωνιολογία, Ιστορία, Ανθρωπολογία με θέμα που δεν έχει ερευνηθεί ξανά στα πλαίσια διπλωματικής εργασίας και σχετίζεται με τον τόπο μας. Απασχολούμαι τα τελευταία χρόνια ως ιδιωτική παράλληλη στήριξη και επιπλέον αναλαμβάνω την κατ’ οίκον μελέτη μαθητών Δημοτικού, καθώς και τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εξατομικευμένων προγραμμάτων διδασκαλίας. Last but not least, είμαι παντρεμένη και έχω μια κόρη εφτά ετών.

Για ποιους λόγους αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τις περιφερειακές εκλογές;

Από νεαρή ηλικία ασχολούμαι με δράσεις που αφορούν κοινωνικά σύνολα. Έχω υπάρξει αντιπρόεδρος και γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών στο τμήμα μου, έχω συνεχή δράση διαδικτυακά και σε πραγματικό χρόνο σε ζητήματα που αφορούν εκπαιδευτικούς, παιδιά και μητέρες. Γενικότερα, πιστεύω ακράδαντα πως η αλλαγή έρχεται μόνο με τη συμμετοχή, οπότε η ενασχόλησή μου με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι μονόδρομος. Η Περιφέρεια είναι κάτι μεγαλύτερο από τα πλαίσια ενός Δήμου και, αν θέλετε, έχεις πιο πολλές δυνατότητες να ασκήσεις πολιτικές, οι οποίες μπορούν εντέλει να επιφέρουν αλλαγή. Αλλαγή στην καθημερινότητα του πολίτη, αλλαγή σε όλους τους τομείς της πραγματικής ζωής έτσι ώστε η αισιοδοξία και η ελπίδα να γυρίσουν στα χείλη μας και να μπορέσουμε να κρατήσουμε τις νεότερες γενιές εδώ να δημιουργήσουν με όλους τους τρόπους. Η μείωση του πληθυσμού των Σερρών αλλά και γενικότερα των μικρών πόλεων της Κεντρικής Μακεδονίας είναι πλέον παραπάνω από ανησυχητική. Με αυτούς τους ρυθμούς θα ερημώσουν σε μερικά χρόνια πόλεις που κάποτε ήταν γεμάτες ζωή. Χρειάζεται λοιπόν να γίνει ένα restart και να πιαστεί το νήμα από την αρχή και να βρούμε λύσεις που θα φέρουν τον πρωτογενή τομέα σε πρώτο πλάνο και επιπλέον να δούμε πώς μπορεί η περιοχή μας να γίνει προσβάσιμη και ελκυστική. Από το οδικό δίκτυο και τις μετακινήσεις μέχρι τον τουρισμό, όλοι οι τομείς μπορούν και χρειάζεται να αναθεωρηθούν και να αξιοποιηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε επιτέλους να οδηγήσουμε τον τόπο μας στην καλύτερή του εκδοχή. Σαφώς και είναι σημαντική η ανάπτυξη συνολικά της Κεντρικής Μακεδονίας, όμως έχοντας μοιράσει τα χρόνια της ζωής μου μεταξύ Σερρών και Θεσσαλονίκης είμαι σε θέση να γνωρίζω καλύτερα τα προβλήματα και τις αδυναμίες αυτών των περιοχών και έχω φανταστεί ένα καλύτερο αύριο και είμαι πεπεισμένη πως αυτό μπορεί να έρθει με τη συμμετοχή καθενός από μας.

«Η περιοχή μας μπορεί να επενδύσει πιο στοχευμένα στον πρωτογενή τομέα»

Για ποιους λόγους ενταχτήκατε στον συνδυασμό ΣΥΝ-εργασία του Βασίλη Ρόκου;

Ο Βασίλης ο Ρόκος είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζω πολλά χρόνια, πρόκειται για έναν άξιο νέο, ικανό επιχειρηματία, με φιλανθρωπική και φιλοζωϊκή δράση. Είναι ένας άνθρωπος μορφωμένος, αλλά κυρίως ένας άνθρωπος με παιδεία, ενσυναίσθηση και συνεχή συμμετοχή στα κοινά από πολύ νεαρή ηλικία. Πάνω από όλα όμως, είναι ένας άνθρωπος που έχει πλάνο και σχέδιο για μια καλύτερη Κεντρική Μακεδονία. Έχει επισκεφθεί όλη την Περιφέρεια από άκρη σε άκρη, γνωρίζει τις αδυναμίες αλλά και τα διαμάντια που κρύβει ο τόπος μας και έχει διαμορφώσει ήδη πολλές προτάσεις για το τι μπορεί να γίνει. Σε κάθε περιοχή, σε κάθε τομέα, για κάθε μεγάλο ζήτημα. Είναι ένας άνθρωπος ανεξάρτητος από κομματικά δεσμά που έχει δημιουργήσει πολυσυλλεκτικά ψηφοδέλτια με μέσο όρο ηλικίας τα 44 έτη, γιατί πιστεύει πως η αστείρευτη θέληση και η εργατικότητα της νέας γενιάς σε συνδυασμό με την εμπειρία κάποιων μεγαλύτερων μπορεί να επιφέρει πραγματική αλλαγή. Ζητώ λοιπόν από τους κατοίκους των Σερρών αλλά και γενικά της Κεντρικής Μακεδονίας να του δώσουν μια ευκαιρία να δείξει ότι και θέλει και μπορεί να προσφέρει πολλά στην Περιφέρειά μας.

Ποια θεωρείτε πως είναι τα δυνατά χαρτιά του νομού Σερρών και ποια τα μεγαλύτερα προβλήματα;

Αν και στη ροή του λόγου μου ανέφερα ήδη κάποια από αυτά, θα συνοψίσω αναφέροντας πως αρχικά η περιοχή μας μπορεί να επενδύσει πιο στοχευμένα στον πρωτογενή τομέα και έπειτα να βρει λύσεις να ενισχύσει τη δημιουργία και την ανάπτυξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων -γιατί όχι και μεγάλων;- ώστε να δημιουργηθούν σταδιακά περισσότερες θέσεις εργασίας. Κρίνω πολύ σημαντικό να δοθεί βάση στο οδικό σύστημα, καθώς και στα μέσα μεταφοράς, ώστε, για παράδειγμα, να είναι εύκολη η αναζήτηση εργασίας σε άλλο σημείο του νομού. Ο βασικός «βραχνάς» λοιπόν των Σερραίων, η ανεργία, και κατά συνέπεια η κακή οικονομική κατάσταση είναι ο σοβαρότερος λόγος που καθιστά τον νομό μας γερασμένο, καθώς, πέρα από την αναμενόμενη υπογεννητικότητα, έχουμε μετανάστευση των νεότερων γενιών με σκοπό ένα καλύτερο μέλλον. Ενώ λοιπόν ο τόπος μας είναι ευλογημένος, με πολλές καλλιεργήσιμες εκτάσεις, με δυνατότητα παραγωγής πολλών προϊόντων κ.τ.λ., οι κοινωνικοπολιτικές συνθήκες των τελευταίων ετών δεν δίνουν τα περιθώρια να ευδοκιμήσει και να αναπτυχθεί. Επειδή προφανώς είναι ζητήματα που μπορούν και να αναλυθούν και να επεκταθούν, σε ό,τι με αφορά θέλω να κλείσω με το τρίπτυχο που για μένα αποτελεί πυλώνα για μια καλύτερη κοινωνία και εν προκειμένω μια καλύτερη Κεντρική Μακεδονία. Εκπαίδευση-Αθλητισμός-Πολιτισμός είναι απαραίτητο να υποστηρίζονται και να προωθούνται, έτσι ώστε να αποτελούν σημαντικό συστατικό της τοπικής κοινωνίας και σε συνδυασμό με την οικονομική σταδιακή βελτίωση να επιφέρουν σε βάθος χρόνου την ευημερία. Για όλα αυτά και άλλα τόσα λοιπόν, θεωρώ πως είναι ανάγκη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να κάνει μια επανεκκίνηση και να ξεκινήσει από πιο στέρεες βάσεις και σιγά σιγά με σοβαρό σχέδιο και πολλή δουλειά να γίνει μια Περιφέρεια πρότυπο.

Ελένη Σταύρου

Εκπαιδευτικός

6906731328

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή. Ευχαριστούμε.