Χιονάτη Καστορίδου, δερματολόγος: αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP

Το δικό σου δέρμα αναγεννάται;

Η δερματολόγος Χιονάτη Καστορίδου παρουσιάζει την πιο επιτυχημένη θεραπεία για να αναζωογονήσεις την επιδερμίδα σου: αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP (platelet rich plasma) ή Vampire Lift

Η υφή του δέρματος σας δεν είναι πια ομαλή και το δέρμα σας μοιάζει κουρασμένο και φθαρμένο; Η ροδαλή ζωντανή απόχρωση που υπάρχει στις νεανικές επιδερμίδες φαίνεται να σβήνει και να αντικαθίσταται από ένα θαμπό χρώμα που πλησιάζει περισσότερο στο γκρι; Τι θα λέγατε αν μπορούσατε να ξαναποκτήσετε το σφρίγος, την ομοιομορφία του χρώματος και την ελαστικότητα του νεανικού δέρματος;

Η μεσοθεραπεία είναι μια ευρέως διαδεδομένη τεχνική αναζωογόνησης και ανάπλασης του δέρματος μέσω επιφανειακής έγχυσης βιταμινών, υαλουρονικού οξέος και διαφόρων άλλων ουσιών. Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με την μέθοδο PRP είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία αντιγήρανσης που εκμεταλλεύεται συστατικά του ίδιου μας του οργανισμού ενεργοποιώντας τα μετά από ειδική επεξεργασία.

Πώς γίνεται η αυτόλογη μεσοθεραπεία

Γίνεται αρχικά μια απλή αιμοληψία από το ίδιο άτομο, όπως γίνεται σε μια απλή εξέταση αίματος. Στη συνέχεια το αίμα αυτό φυγοκεντρείται κι έτσι διαχωρίζεται το πλάσμα από τα λευκά και τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Στο τέλος εγχύεται κατόπιν κατάλληλης επεξεργασίας μέρος του δικού μας αίματος. Η εφαρμογή της μεσοθεραπείας μπορεί να γίνει και χωρίς ενέσεις (μη ενέσιμη μεσοθεραπεία) με την ειδική συσκευή micro needling DERMAPEN.

Πώς λειτουργεί η αυτόλογη μεσοθεραπεία;

Αυτό που χρησιμοποιείται στη θεραπεία PRP είναι το μέρος εκείνο του πλάσματος που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια. Αυτό ενεργοποιείται με την προσθήκη διαλύματος νουκλεοτιδίων (PRP με DNA activator), καθώς και με την προσθήκη ιόντων ασβεστίου. Ακολούθως τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια απελευθερώνουν αυξητικούς παράγοντες (growth factors).

Οι αυξητικοί παράγοντες είναι πρωτεΐνες με αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες, που έχουν την ικανότητα να εντοπίζουν και να διορθώνουν τις φθορές των ιστών της επιδερμίδας. Έτσι η θεραπεία αξιοποιεί τις ικανότητες αναγέννησης του ίδιου του δέρματος σας.

Οι διεγερμένοι ινοβλάστες ενεργοποιούν τη νέα παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης συσφίγγοντας το δέρμα. Οι αναγεννητικές αυτές ιδιότητες του δέρματος οδηγούν στο να εξομαλύνονται οι ουλές ακμής αισθητά και να αναζωογονείται το πρόσωπο. Επίσης, οι αυξητικοί παράγοντες προκαλούν τα μελανοκύτταρα να παράγουν ομοιόμορφα μελανίνη. Το δέρμα γίνεται καθαρό και χωρίς δυσχρωμίες.

Αποτελέσματα αυτόλογης μεσοθεραπείας προσώπου

Κανείς δε θα το ξέρει.  Όλοι θα το προσέξουν!

-Σφριγηλότητα του δέρματος, λόγω σύνθεσης νέου κολλαγόνου

-Αναζωογόνηση, λάμψη και ενυδάτωση

-Διόρθωση επιφανειακών ρυτίδων

Η βελτίωση είναι αισθητή και εμφανίζεται σταδιακά και διακριτικά, καθώς η υγεία του δέρματος ενισχύεται με έναν πολύ φυσικό και όμορφο τρόπο, χωρίς να προκαλεί μια ξαφνική και έντονη αλλαγή που θα εγείρει τις υποψίες.

Χρησιμοποιείται επίσης εξίσου αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, στη βελτίωση ουλών και στη βελτίωση της τριχόπτωσης.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;

Απαιτούνται 3 με 4 συνεδρίες με διάστημα ενός μήνα η μία από την άλλη και η διαφορά αρχίζει να φαίνεται ένα μήνα μετά την πρώτη θεραπεία. Μετά το τέλος της θεραπείας απαιτείται επανάληψη σε 9-12 μήνες για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα.

Συνδυάζεται η αυτόλογη μεσοθεραπεία με άλλες θεραπείες;

Βεβαίως, αποτελεί εξαιρετικό συμπλήρωμα σε άλλες, όπως το υαλουρονικό οξύ ή το Botox, οι θεραπείες φωτοανάπλασης, η δερμοαπόξεση και το Fractional laser. Ειδικά ο συνδυασμός  Fractional laser και PRP ονομάζεται Total Plasma Lift και πετυχαίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος.

Τα βασικά πλεονεκτήματα της μεθόδου PRP μεσοθεραπείας

-Τα αποτελέσματα έχουν μεγάλη διάρκεια, που μπορεί να ξεπεράσει τον 1 χρόνο.

-Αναδομεί την επιδερμίδα με φυσικό τρόπο, χωρίς να επηρεάζει εκφράσεις ή όγκο στο πρόσωπο.

-Η εφαρμογή της είναι εύκολη και ασφαλής, καθώς προέρχεται από τον ίδιο μας τον οργανισμό και δεν παρατηρούνται ποτέ αλλεργίες.

-Εκτός από την ενίσχυση στην παραγωγή κολλαγόνου, βοηθά και σε άλλες ζωτικές λειτουργίες του δέρματος, όπως καλύτερη θρέψη και οξυγόνωση της επιδερμίδας.

-Εξαφανίζει τις ρυτίδες, όχι με το να τις “γεμίζει”, αλλά αναδομώντας το δέρμα τοπικά.

 

Χιονάτη Καστορίδου – Μόσχου | Ιατρός Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος | Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών, υπό την αιγίδα του οποίου βρίσκεται το παρόν άρθρο

Εθνικής Αντίστασης 18 | 2321023612

Κλινική Δερματολογία ενηλίκων – παιδιών | Κοσμητική Δερματολογία / Θεραπείες προσώπου και σώματος / Μέθοδοι αντιγήρανσης και ανανέωσης

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή. Ευχαριστούμε.