Barbie: η ταινία που έχει προκαλέσει έναν ροζ χαμό!

Της Δήμητρας Κουρίδου

Χρειάστηκε να περάσουν πολλές δεκαετίες για να πιστέψουμε ότι τελικά η Barbie ζει και κυκλοφορεί ανάμεσα μας! Για να συμβεί αυτό η πρωταγωνίστρια που θα μας έπειθε άλλαξε δύο φορές και τελικά η Μάργκοτ Ρόμπι είναι η τρίτη επιλογή. Ομοίως από το 2009 που είχε ανακοινωθεί από τη Mattel ότι θα γυριστεί η ζωντανή εκδοχή της Barbie άλλαξε τρία κινηματογραφικά studio. Οι αναποδιές συνεχίστηκαν και στη μουσική επένδυση της ταινίας: η κόντρα της Mattel με το συγκρότημα Aqua είχε ως αποτέλεσμα το Barbie girl (το hit τέλος των 90s) να μην ακούγεται τελικά, παρά να υπάρχει μόνο ένα μικρό sample της μελωδίας από τη Nicki Minaj & Ice Space.

Έφτασε λοιπόν ο Ιούλιος του 2023 για να προκαλέσει τον ροζ χαμό που τελικά κανένας δεν περίμενε να συμβεί. Η παραγωγή έδωσε πολύ μεγάλη προσοχή στα ρούχα και τα αξεσουάρ της Barbie που χρειάζονταν για τα γυρίσματα, μιας και χαρακτηριστικό της είναι να ντύνεται πάντα ανάλογα με τη δουλειά που έχει να κάνει και το πού έχει να πάει. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν είναι τυχαίο ότι είναι ένα στιλιστικό icon ακόμη και σήμερα ως κούκλα-παιχνίδι. Ενδιαφέρον προκάλεσε ωστόσο και ο διευθυντής φωτογραφίας που δημιούργησε μια μοναδική παλέτα χρωμάτων μόνο για την ταινία και την ονόμασε “TechniBarbie” (αυτή η παλέτα κάνει και τον αντίστοιχο χαμό σε οίκους μόδας και ομορφιάς!)

Με ένα παραφουσκωμένο σενάριο, είδαμε μια τολμηρή, όμορφη, γεμάτη χρώματα και καλοφτιαγμένη ταiνία. Έναν Ράιαν Γκόσλινγκ που πραγματικά σε έπειθε ως Ken. Ευχολόγημα προς τις σημερινές γυναίκες έχοντας πολλές και διαφορετικές πτυχές και μια φεμινιστική πινελιά που σε διασκεδάζει ευχάριστα. Αρνούνται να υπηρετήσουν το άλλο φύλο και νιώθοντας την απειλή ότι χάνουν το πάνω χέρι βρίσκουν ευφάνταστους τρόπους για να κυριαρχήσουν ξανά. Όταν η Barbie αποφασίζει να μπει στον πραγματικό κόσμο μαζί με τον πιστό της Ken συναντούν διαφορετικές, χιουμοριστικές, αλλά και δύσκολες εμπειρίες. Μέσα από αυτό το ταξίδι θα μάθει να αγαπά την ατομικότητα, ότι η αληθινή ευτυχία δεν βρίσκεται στα κοινωνικά ιδεώδη και ότι πρέπει να αγκαλιάσει τα πάθη της. Η προσωπικότητα που παρουσιάζεται εξάλλου ως τώρα είναι μια χαρισματική γυναίκα γεμάτη συμπόνια, αγάπη, καλοσύνη και στοργή. Η επιστροφή τους στην Barbie land θα είναι έμπνευση για τις υπόλοιπες κούκλες (BarbieKen) ώστε να μην τα παρατήσουνε και να κυνηγήσουν τα όνειρα τους άφοβα.

Όταν τα φώτα άναψαν οι διαπιστώσεις μας ήταν ότι τελικά δεν ήταν τόσο σύνθετη ταινία, αλλά είδαμε μια ευρηματική, ξεκαρδιστική στα σημεία καλοκαιρινή ταινία.

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή. Ευχαριστούμε.