Θεατρική παράσταση «Χιονονιφάδα»: μια άποψη της Γεσθημανής Μπερμπέρη

Γράφει η Γεσθημανή Μπερμπέρη (νοσηλεύτρια, συγγραφέας και τακτική αρθρογράφος του Ser-Free) στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook για τη θεατρική παράσταση «Χιονονιφάδα» που ανέβηκε από το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών στις 17 και 18 Μαρτίου (επόμενες παραστάσεις: 27/3, 28/3, 31/3):

«Ο ηθοποιός __το φως

Λίγο πριν φύγω για το θέατρο σήμερα, θυμήθηκα τη ζωή μου στην Αθήνα. Τις επιλογές που είχα όσο ζούσα στην πόλη του φωτός και του θεάματος. Επιλογές σε θέατρα, μουσικές σκηνές, κινηματογράφους, μουσεία και κάθε είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μου λείπει η Αθήνα των επιλογών.

Σήμερα γέμισα με φως. Η θεατρική παράσταση “Χιονονιφάδα” του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Ζλατίντση, μίλησε σε κάθε μου κύτταρο. Ο εξαιρετικός από κάθε άποψη Γεράσιμος Μιχελής γέμισε τη σκηνή χαρίζοντας μας στιγμές ψυχικής ανάτασης. Γεράσιμε είσαι ένας σπουδαίος ηθοποιός. Πήρες επάνω σου ένα κείμενο διαμάντι και το έφτασες ψηλά, το έκανες δικό σου μα δεν το κράτησες για εσένα. Το μοιράστηκες με όλους μας σήμερα. Συντροφιά σου οι υπέροχες Στελλίνα Βογιατζή και Χριστίνα Σωτηριάδου. Αέρινες και ταυτόχρονα δυναμικές έδωσαν πνοή και ένταση, έδωσαν φωνή και σε εμάς. Μίλησαν και για εμάς.

Καταιγίδα συναισθημάτων, από αυτές που ξεπλένουν κάθε περιττή σκόνη της ψυχής και σου αφήνουν χώρο να υποδεχτείς ανάλαφρος τη γαλήνη της τελευταίας αγκαλιάς που άφησες πάνω μας. Και αυτή σου η συγνώμη, σαν να βγήκε και από το δικό μας στόμα, για όλα όσα λάθος έχουμε κάνει, προς όλους όσους έχουμε πληγώσει. Ελεύθερη αφέθηκε για να φέρει τη λύτρωση, την ίαση.

Γεράσιμε, η σημερινή σου ερμηνεία έγιανε όλα τα πονεμένα μας.

Σήμερα δεν μου έλειψαν οι επιλογές της Αθήνας. Και εκεί να ζούσα, πάλι αυτή την παράσταση θα επέλεγα να δω.

Γέμισα με φως».

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή. Ευχαριστούμε.