Πραγματοποιήθηκε το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Σερρών! – ΦΩΤΟ

Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Σερρών που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων και στο οποίο συμμετείχαν ποιητές και ποιήτριες από τις Σέρρες, από άλλες πόλεις της Ελλάδας και από τρεις χώρες του εξωτερικού (Δανία, Βέλγιο, Τουρκία).

Το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησε με επισκέψεις των ποιητών σε σχολεία της πόλης. Στις 7 το απόγευμα ξεκίνησε στο -κατάμεστο- θέατρο Αστέρια ο μαραθώνιος ποιητικής ανάγνωσης, στον οποίο συμμετείχαν όχι μόνο οι προσκεκλημένοι ποιητές, αλλά και μαθητές των σχολείων των Σερρών!

Το πρωί του Σαββάτου η ομάδα των ποιητών ταξίδεψε μέχρι την Αμφίπολη, όπου έγιναν αναγνώσεις ποιημάτων στο συνεδριακό κέντρο Αμφίπολης και στο Μουσείο.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στα Αστέρια με τη δραματοποιημένη παράσταση «…στης ρίμας το υφάδι».

Η διοργάνωση ανήκει στον Σύνδεσμο Φιλολόγων Σερρών (πρόεδρος του οποίου είναι η Ισιδώρα Μάλαμα) και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, του Επιμελητηρίου Σερρών, του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και της ΕΛΜΕΣ, ενώ πολλές επιχειρήσεις το στήριξαν με τη χορηγία τους. Επίσης, ήταν ενταγμένο στις δράσεις του Word Poetry Movement (υπεύθυνος ο σερραϊκής καταγωγής ποιητής Χρήστος Κούκης).

Αναλυτικό αφιέρωμα στο χριστουγεννιάτικο τεύχος του Ser-Free!

Όποιος ενδιαφέρεται να προμηθευτεί το βιβλίο με τα ποιήματα των συμμετεχόντων ποιητών μπορεί να έρθει σε επαφή με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων (6976657758).

Μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τις δύο εκδηλώσεις εδώ και εδώ

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή. Ευχαριστούμε.