Καλοκαιρινό ταξίδι με προορισμό ΕΜΕΝΑ! Της ψυχολόγου Έλλης Χατζηπαζαρλή-Καρπουχτσή

Άρχισε να παρατηρείς τον εαυτό σου, ναι εσένα, πώς στέκεσαι, πώς αναπνέεις, τι λες, πώς νιώθεις, πώς αισθάνεσαι – έτσι θα γνωριστώ καλύτερα εγώ με εμένα. Με εμένα που θα έπρεπε να με αγαπώ και να με προσέχω σαν τα μάτια μου! Το κάνω τελικά;

– Διάλεξε μερικά λεπτά φροντίδας! Ευκαιρία για χάδια! Μετά από ένα ντους, μη βιαστείς να βγεις από το μπάνιο, διάλεξε ένα γαλάκτωμα σώματος ή ένα λάδι και αφέσου στα χάδια σου! Άπλωσέ το στο σώμα σου, σε κάθε του σημείο και νιώσε το άγγιγμά σου πάνω στο δέρμα σου. Γνώρισε το, αγάπησε το. Είναι ο ναός σου. Από κει ξεκινούν και τελειώνουν όλα!

– Το καλοκαίρι έχει θάλασσα, βούτα μέσα της και νιώσε το νερό παντού γύρω σου! Άφησε το να αγκαλιάσει το σώμα σου. Απελευθερώσου.

– Περπάτησε ξυπόλητη. Άσε τα πόδια σου να πάρουν την ενέργεια της γης. Να νιώσουν την αμμουδιά, τα βράχια, το χόρτο. Άφησε τα να «αναπνεύσουν» και να νιώσουν.

– Φάε. Ναι, φάε! Άκουσε το σώμα σου και φάε ό,τι σε γεμίζει. Φρούτα, σαλάτες, παγωτό! Θυμήσου τα παιδικά σου χρόνια! Πλύνε ένα ροδάκινο στη θάλασσα και φα’ το!

– Τώρα που είπα παιδικά χρόνια… Θυμάσαι τα παιδικά σου καλοκαίρια; Αν ναι, τέλεια. Αν όχι, ευκαιρία είναι να τα ανασύρεις στη μνήμη σου και παίξε με τα παιδιά σου σαν να είσαι παιδί, στο παρόν, δίχως σκέψεις, χωρίς υποχρέωση.

– Βρες λίγα λεπτά να χαλαρώσεις. Πάντα μπορούμε να βρούμε λίγα λεπτά. Κι όμως. Άκουσε τους ήχους των πουλιών, της θάλασσας, του αέρα που κουνάει τα φύλλα των δέντρων, δες τον ήλιο νωρίς το πρωί, με την πρώτη ευκαιρία κάνε μια απόδραση στη φύση!

– Δημιούργησε. Μόνος ή με τα παιδιά σου. Οτιδήποτε. Από μια χειροτεχνία μέχρι ένα ωραίο κέικ! Η δημιουργία ξυπνά όμορφα συναισθήματα. Μας γεμίζει.

Γέμισε τη βαλίτσα των διακοπών σου με αναμνήσεις, συναισθήματα και εμπειρίες. Γύρισε σπίτι, άνοιξέ την και άφησε όλα αυτά να το γεμίσουν με την ενέργεια τους!

Έλλη Χατζηπαζαρλή-Καρπουχτσή

Ψυχολόγος-συγγραφέας

Εθνικής Αντίστασης 13, 5ος όροφος, Σέρρες

ΤΗΛ: 6946237221

Fb: Έλλη Χατζηπαζαρλή Καρπουχτσή – Ψυχολόγος/Συγγραφέας (facebook.com/ellihatzipazarli)

Site: www.elliehatzipazarli.gr

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή. Ευχαριστούμε.