Έλλη Χατζηπαζαρλή, ψυχολόγος: πώς οι βόλτες με το καρότσι ωφελούν τα μωρά!

Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι για τα μωρά να βγαίνουν έξω κάθε μέρα! Το να βγαίνεις με το μωρό σου βόλτα έχει πολλά περισσότερα θετικά απ’ όσο νομίζεις! Είτε βρίσκονται στο καρότσι είτε στην αγκαλιά σου είτε στον μάρσιππο!

Μερικά από αυτά είναι:

  1. Η βόλτα βοηθά στον ύπνο.

Βοηθά τα νεογέννητα να διαχωρίσουν την ημέρα από τη νύχτα. Βοηθά επίσης το σώμα μας να απελευθερώσει την μελατονίνη, μια ορμόνη που είναι υπεύθυνη για τον ύπνο! Έτσι, με το να βγούμε μια βόλτα έξω το απόγευμα, σίγουρα βοηθάμε το μωρό μας με τον βραδινό ύπνο.

  1. Νέα ερεθίσματα, οδηγούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Έχουν τόσα πράγματα να δουν, να μυρίσουν και να ακούσουν σε μια βόλτα έξω (και όταν μεγαλώσουν λίγο, να αγγίξουν!). Είτε σε μια βόλτα στο πάρκο, στην πόλη ή στη φύση.

  1. Βοηθά στην ανάπτυξη της ομιλίας.

Είμαστε πιο διαθέσιμοι να μιλήσουμε και να αλληλεπιδράσουμε όταν είμαστε έξω! Περιγράφουμε πράγματα, μιλάμε περισσότερο και είμαστε πιο εκφραστικοί! Αυτή η διαδικασία ξεκινάει πολύ πριν το μωρό ξεκινήσει να μιλάει.

  1. Βοηθά τη μαμά με την ψυχική σας υγεία!

Όλοι ξέρουμε πως το περπάτημα βοηθά να αποφορτιστούμε. Να «βγάλουμε» την ένταση και την κούρασή μας! Παράλληλα μας βοηθά να γυμναστούμε ήπια, βοηθώντας το σώμα να επανέλθει σταδιακά και ομαλά.

  1. Περνάς ποιοτικό χρόνο με το μωράκι σου!

Άσε στην άκρη το κινητό σου, πιάσε από το χέρι τον σύζυγο/σύντροφο σου ή ακόμη και μόνη σου και απόλαυσε τη στιγμή με το μωρό! Αλληλεπιδράστε, μιλήστε, κοιταχτείτε στα μάτια, κάντε του γκριμάτσες! Είναι η ώρα σας!

Challenge time!

Μείνε με το μωρό σου έξω για τουλάχιστον 30 λεπτά! Ντυθείτε σύμφωνα με τον καιρό και ξεκινήστε! Σημειώστε κάθε μέρα πώς νιώθετε μετά τη βόλτα και παρατηρήστε την πρόοδο στην ψυχολογία και το σώμα σας! Η καταγραφή θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε την αυτοπεποίθηση σας!

Έλλη Χατζηπαζαρλή-Καρπουχτσή

Ψυχολόγος-συγγραφέας

Εθνικής Αντίστασης 13, 5ος όροφος, Σέρρες

ΤΗΛ: 6946237221

Fb: Έλλη Χατζηπαζαρλή Καρπουχτσή – Ψυχολόγος/Συγγραφέας 

Site: www.elliehatzipazarli.gr

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή. Ευχαριστούμε.