Vegan shepherd’s pie

Τη συνταγή προτείνει η σεφ Γεωργία Αρετόγλου

Ποιος είπε ότι η Πίτα του Βοσκού είναι απαγορευμένη για τους vegan; Με αυτήν εδώ τη συνταγή μπορείς να την ετοιμάσεις -και την απολαύσεις- χωρίς καθόλου κρέας!

Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα

Μερίδες: 6

Υλικά

Για την γέμιση

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 1/2 κούπα φακές ψιλές

4 κούπες νερό

1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε ζάρια

1/2 κούπα καλαμπόκι βρασμένο

1 κούπα αρακά

2 μελιτζάνες κομμένες σε ζάρια

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Για τον πουρέ

4 πατάτες καθαρισμένες

4 κ.σ. vegan βούτυρο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Για την γέμιση

Σε μια κατσαρόλα με 3 κούπες νερό βράζετε τις φακές για 30-40 λεπτά και τις στραγγίζετε. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτετε τις μελιτζάνες και αφήνετε να πάρουν χρώμα. Βάζετε τα υπόλοιπα λαχανικά και τη 1 κούπα νερό για να μαλακώσουν. Όταν απορροφηθεί το νερό χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τις βρασμένες φακές. Φτιάχνετε τη γεύση με το αλάτι και το πιπέρι.

Για τον πουρέ

Κόβετε τις καθαρισμένες πατάτες σε ζάρια και τις βάζετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνετε τις πατάτες και τις βάζετε ζεστές σε ένα μπολ όπου τις πατάτε με ένα πιρούνι να γίνουν πουρές. Προσθέτετε βούτυρο, αλάτι και πιπέρι να φτιάξετε τη γεύση και ανακατεύετε τον πουρέ.

Συναρμολόγηση

Βάζετε σε ένα πιρέξ από κάτω τη γέμιση και από πάνω τον πουρέ. Ψήνετε για 15-20′ στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα ο πουρές και η vegan πίτα είναι έτοιμη!

Καλή απόλαυση!

* Η Γεωργία Αρετόγλου είναι Σερραία και μένει στην Αθήνα, όπου εργάζεται ως σεφ.

(Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ser-Free, τ.56)

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή. Ευχαριστούμε.