Τυρομπουκιές, του Γιώργου Ευγενειάδη

Συνταγή για 45 τεμάχια

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι (200 gr)
  • Μισό φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
  • 1 αυγό
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • Δυο φλιτζάνια τριμμένη φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ βάζω όλα τα υλικά
  • Ανακατεύω και ζυμώνω με τα χέρια μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά
  • Ανοίγω με τον πλάστη τη ζύμη πάχους 1 δάχτυλου περίπου
  • Κόβω με το μαχαίρι μικρές τετράγωνες μπουκιές σε μέγεθος καρυδιού
  • Τις τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα
  • Ψήνω στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά

* Ο Σερραίος Γιώργος Ευγενειάδης ζει στην Αθήνα, όπου διδάσκει μαγειρική σε παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο του «Απλά και Διαφορετικά-Bullet Journal» (Εκδόσεις Υδροπλάνο). Τα σκίτσα είναι της εικαστικού Δέσποινας Παπαχριστούδη.

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή. Ευχαριστούμε.