Τι γίνεται στο Στρατόπεδο Παπαλουκά; Η ανακοίνωση του Δημάρχου

Από χθες έχει γίνει γνωστό ότι με απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής του ΤΕΘΑ (Ταμείο Εθνικής Άμυνας) έχει εγκριθεί η δωρεάν παραχώρηση χρήσης -για 20 χρόνια- 2 κτιρίων και 8 στρεμμάτων του Στρατοπέδου Παπαλουκά προς την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, προκειμένου να λειτουργήσει παιδικός σταθμός.
Πολλοί Σερραίοι αντέδρασαν, ενώ ο δήμαρχος, Αλέξανδρος Χρυσάφης, προέβη στην εξής ανακοίνωση μέσω fb:
“Κάτω τα χέρια σας από την γη των Σερραίων!
Το στρατόπεδο Παπαλουκά ανήκει ΚΑΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ, ΝΟΜΗ και ΚΑΤΟΧΗ στον Δήμο Σερρών όπως αποδεικνύεται από την εγγραφή και καταχώρηση του στο Κτηματολόγικο Γραφειο Σερρών!
Το Κτηματολόγιο Σερρων αφού έλεγξε επισταμένως και εξονυχιστικά τους τίτλους ιδιοκτησίας που προσκόμισε ο Δήμος Σερρών και συγκεκριμένα τις αποφάσεις του Νομάρχη Σερρών με τις οποίες του παραχωρήθηκε η κυριότητα του Στρατοπέδου Παπαλουκά, προεκρινε τον Δήμο ως ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΥΡΙΟ της επίδικης μετά των επ αυτής κτίσματων.
Περαιτέρω ο Δήμος επι 30 και πλέον έτη ασκεί αδιαλείπτως και αδιαταράκτως διακατοχικές πράξεις επι του στρατοπέδου Παπαλουκά , νεμομενος αυτό διάνοια κυρίου, χωρίς ποτέ να αμφισβητηθεί η κυριότητα, νομή και κατοχή του από κανέναν!
Προκαλεί εντύπωση οτι η Η Διοικητική Επιτροπή του ΤΕΘΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ και ΑΥΘΑΊΡΕΤΑ εξέδωσε μια παντελώς ΑΚΥΡΗ, ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ και ΑΝΙΣΧΥΡΗ απόφαση με την οποια παραχωρεί περιουσία που ουσιαστικά και τυπικά δεν του ανήκει.
Καταγγέλουμε την παραπάνω πράξη παραχώρησης χρήσης, μέρος του Στρατοπέδου Παπαλουκά, ως ΠΑΡΑΝΟΜΗ που καμια απολύτως έννομη συνέπεια δεν επιφέρει και διαμηνύουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο, που ενδεχόμενως αποτολμήσει να αμφισβητήσει τα εμπράγματα δικαιώματα του επι του στρατοπέδου Παπαλουκά, ότι θα στραφούμε εναντίον του στα αρμόδια πολιτικά Δικαστηρια , δηλαδή εκει που οι ΦΑΙΔΡΕΣ και ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ παραχωρήσεις θα καταπέσουν ως ΑΚΥΡΕΣ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ!
Επίσης καταγγέλουμε όλους όσους συνήργησαν στην ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΡΡΑΙΟΥΣ αυτή μεθόδευση!
Οι εκτάσεις των στρατοπέδων Παπαλουκά και Εμμανουηλ Παπά αποτελούν πολύτιμη περιουσία των Σερραίων δημοτών και οχι ΛΑΦΥΡΟ στα χέρια συντεχνιών και Ταμείων που μοναδικό σκοπό έχουν την εκποίηση τους ή την επίτευξη επιχειρηματικού κέρδους!
Σε αυτήν την κατεύθυνση ως δημοτική αρχή δηλωσαμε κατηγορηματικά προς το Υπουργείο εθνικης Άμυνας και στο ΤΕΘΑ οτι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε στο ελάχιστο προασπιζόμενοι τα νόμιμα και δίκαια συμφέροντα των Σερραίων Δημοτών!
Είμαι βεβαιος οτι η Μητρόπολη Σερρών κ Νιγρίτης δεν γνώριζε ολες τις παραμέτρους του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Στρατοπέδου Παπαλουκά. Τώρα που γνωρίζει βέβαια, είμαστε σίγουροι ότι ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΈΣΕΙ το αίτημά της για την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΥΤΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ!
Και είμαι βέβαιος ότι στον δίκαιο αγώνα των Σερραίων για την προάσπιση της γης του , είμαστε όλοι ΣΥΜΜΑΧΟΙ!
Αύριο το απόγευμα συγκαλείται έκτακτο Δ.Σ. για να δώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την απάντηση που πρέπει εκεί που πρέπει…”
Τι θρίλερ ειναι αυτό με την αξιοποίηση του στρατοπέδου! Αλλιώς τα φανταζόμασταν τα πράγματα!

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή. Ευχαριστούμε.