Tave kosi – Αρνάκι με γιαούρτι, της Γεωργίας Αρετόγλου

Χρόνος παρασκευής: 90′

Μερίδες: 4

Υλικά

1 κιλό αρνίσιο μπούτι

1 λίτρο ζωμό από το κρέας που βράσαμε

100 γρ. βούτυρο

4 αυγά

200 γρ. γιαούρτι

3 κ.σ. αλεύρι

2 κ.σ. ρύζι γλασσέ

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για 30 λεπτά.

Στραγγίζουμε το νερό σε μια κανάτα και τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί.

Το αλείφουμε με τα 50 γρ. βούτυρο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χρυσοκίτρινο ρου.

Προσθέτουμε τον ζωμό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει το μείγμα.

Τραβάμε τον ζωμό από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι, τα αυγά, το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε.

Τοποθετούμε τη σάλτσα που δημιουργήσαμε στο ταψί γύρω από κρέας και ψήνουμε στον φούρνο για άλλα 30 λεπτά μέχρι να δέσει όλο μαζί.

Καλή απόλαυση!

* Η Σερραία σεφ Γεωργία Αρετόγλου ζει και εργάζεται στην Αθήνα. 

(Δημοσιεύτηκε στο έντυπο Ser-Free, τ.69, Απρίλιος 2025)

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή. Ευχαριστούμε.