Σούπα βελουτέ λαχανικών

Τη συνταγή προτείνει η σεφ Γεωργία Αρετόγλου

Αγαπάς τις σούπες, αλλά βαρέθηκες να τρως συνέχεια τις ίδιες; Ιδού μια νοστιμότατη σούπα με τα πιο απλά υλικά που έχεις στο σπίτι σου, εύκολη ως προς το μαγείρεμα και εντυπωσιακή ως προς το αποτέλεσμα!

Για τη σούπα βελουτέ λαχανικών

Χρόνος παρασκευής: 50 λεπτά

Μερίδες: 4

Υλικά

1 κιλό καρότα καθαρισμένα

1 κιλό μήλα καθαρισμένα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 πατάτες καθαρισμένες

700 ml ζωμό κοτόπουλο

50 ml ελαιόλαδο

1 στικ κανέλας

10 γρ. τριμμένο καρύδι

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Κόβετε τα καρότα σε ροδέλες και τα βάζετε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ελαιόλαδο για 20 λεπτά στο φούρνο.

Στα 15 λεπτά βάζετε σε μια μέτρια κατσαρόλα το κρεμμύδι να σοταριστεί στο ελαιόλαδο και στη συνέχεια τα μήλα και την πατάτα.

Προσθέτετε και τα καρότα που έχετε ψήσει.

Αφού σοταριστούν καλά όλα τα υλικά βάζετε το ζωμό, το στικ κανέλας και αλάτι.

Αφήνετε να βράσουν για 20 λεπτά.

Πολτοποιείτε το μίγμα στο μπλέντερ και σουρώνετε τη σούπα περνώντας από λεπτό σουρωτήρι για να γίνει ακόμα πιο βελουτέ.

Σερβίρετε στα πιάτα σας και γαρνίρετε με το τριμμένο καρύδι, το μαϊντανό και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

* Η Γεωργία Αρετόγλου είναι Σερραία και μένει στην Αθήνα, όπου εργάζεται ως σεφ.

(Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ser-Free, τ.55)

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή. Ευχαριστούμε.