Ρεβίθια με φυτικά λουκάνικα

Υλικά

1 κιλό βρασμένα ρεβίθια

350 γρ. μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε κύβους

200 γρ. πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους

250 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

3 φυτικά λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες

500 γρ. χυμό ντομάτας

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

90 γρ. ελαιόλαδο

2 δαφνόφυλλα

1 κ.γ. θυμάρι

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1/3 κ.γ. τριμμένο κύμινο

¼ κ.γ. τριμμένη κανέλα

½ ποτήρι νερό

Αλάτι πιπέρι κατά βούληση

Προετοιμασία

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα.

* Τη συνταγή προτείνει ο vegan σεφ Νίκος Γαϊτάνος.

(Δημοσιεύτηκε στο έντυπο Ser-Free, τ. 66, Ιούλιος 2024

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή. Ευχαριστούμε.