Παραμυθολαλίτσες: θα κυκλοφορήσουν δίσκο με χριστουγεννιάτικα παραμύθια!

Παίρνουμε ως δεδομένο ότι τις Παραμυθολαλίτσες τις γνωρίζεις ήδη! Ο Λευτέρης Πασσιάς, η Κατερίνα Κάργιου και η Λένα Δέλλιου αποτελούν μια ομάδα αφήγησης παραμυθιών, που συχνά πυκνά δίνει παραστάσεις για παιδιά! Οι αφηγήσεις τους εμπλουτίζονται με τραγούδια, που τα γράφουν οι ίδιοι αποκλειστικά για κάθε παράσταση! Τώρα ετοιμάζουν κάτι εντελώς νέο και διαφορετικό: έναν δίσκο με αφήγηση δύο παραμυθιών!

Συνέντευξη: Χρυσάνθη Ιακώβου

Δίσκος με παραμύθια! Τι ακριβώς θα περιλαμβάνει;

Θα είναι ηχογραφήσεις δύο χριστουγεννιάτικων λαϊκών παραμυθιών, που έχουν ως θέμα τους καλικάντζαρους, τα οποία όμως τα έχουμε διαφοροποιήσει για να ταιριάζουν στον τρόπο που τα φανταστήκαμε και που θέλουμε να τα παρουσιάζουμε στις παραστάσεις μας! Εμπλουτισμένα με τραγούδια και διαλόγους, που έχουν δημιουργηθεί από εμάς για τα συγκεκριμένα παραμύθια! Θα κυκλοφορήσει και ενιαία η αφήγηση, με τα τραγούδια και τους διαλόγους, αλλά και τα τραγούδια του κάθε παραμυθιού θα υπάρχουν ως ξεχωριστά tracks, για να είναι ευκολότερη η αναπαραγωγή τους, για όποιον θέλει να τα ακούσει χωρίς να ανατρέχει στο παραμύθι.

Πώς προέκυψε η ιδέα του δίσκου; Και τι ελπίζετε να πετύχετε μέσα από την κυκλοφορία του;

Η ιδέα γεννήθηκε με την ολοκλήρωση του πρώτου φεστιβάλ παραμυθιού που διοργανώσαμε, την «Παραμυθία» μας. Νιώσαμε την ανάγκη λοιπόν να ηχογραφήσουμε τη δουλειά μας, πρωτίστως για εμάς. Μα μέσα από αυτήν την ανάγκη αναδύθηκε και η επιθυμία καταγραφής λαϊκών παραμυθιών, που κατέληξε να είναι και ένας από τους λόγους που ετοιμάζουμε την ίδρυση του συλλόγου μας. Αυτήν την περίοδο οι συνθήκες ήταν ιδανικές για την ολοκλήρωσή του! Σκεφτήκαμε πως θα ήταν πολύ ωραίο να μπορέσουμε να κρατήσουμε συντροφιά σε όσους περισσότερους μικρούς και μεγάλους φίλους μας, ακόμη και σε αυτούς που είναι μακριά και δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν κάποια παράστασή μας. Μας φαίνεται μαγικό, να ηχούν οι φωνές μας μέσα στα σπίτια των ανθρώπων, ειδικά τις πιο ατμοσφαιρικές μέρες του χρόνου!

Πότε κυκλοφορεί και από πού θα μπορεί κάποιος να τον προμηθευτεί;

24 Δεκεμβρίου, Παραμονή Χριστουγέννων, την ημέρα που ξεκινάει το γνωστό δωδεκαήμερο και ξεχύνονται οι καλικάντζαροι πάνω στη γη για να αρχίσουν τις σκανδαλιές τους! Θα κυκλοφορήσει από την Aganda Music Productions και το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να τον ακούσει μέσω Spotify, YouTube, αλλά και άλλων διαδικτυακών πλατφορμών.

Τι άλλο ετοιμάζετε για τα Χριστούγεννα;

Την περίοδο των γιορτών, θα είμαστε, για δεύτερη χρονιά, στην πιο χριστουγεννιάτικη γωνιά της πόλης, στο Cityζεν! Με μία παράσταση την εβδομάδα, με την πρώτη να έχει λάβει χώρα στις 2 Δεκεμβρίου και την τελευταία στις 5 Ιανουαρίου.

Έτσι λεν’ τα Παραμύθια…

Επιμέλεια κειμένων – αφήγηση: Λένα Δέλλιου

Μουσική – τραγούδι: Κατερίνα Κάργιου – Λευτέρης Πασσιάς

Δημιουργία εξωφύλλου: Τόνια Καραπανταζή

(Δημοσιεύτηκε στο έντυπο Ser-Free, τ.64, Δεκέμβριος 2023)

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή. Ευχαριστούμε.