Μαγειρίτσα με μανιτάρια, της Γεωργίας Αρετόγλου

Χρόνος παρασκευής: 50 λεπτά

Μερίδες: 4

Υλικά

100 γρ. καρότα καθαρισμένα

500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά καθαρισμένα

100 γρ πράσο ψιλοκομμένο

150 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο

1200 ml ζωμό κοτόπουλο

100 γρ τραχανά

Μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένα

70 γρ μυρώνια ψιλοκομμένα

3 κρόκους αυγού

50 γρ γιαούρτι

χυμό λεμόνι

50 ml ελαιόλαδο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε καλά μία κατσαρόλα, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και σοτάρουμε τα λευκά μανιτάρια μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το πράσο, τα καρότα, το λευκό μέρος από το πράσινο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει.
  3. Σουρώνουμε τον αρωματισμένο ζωμό κοτόπουλου μέσα στη κατσαρόλα με τα σοταρισμένα μανιτάρια, το πράσο και το σκόρδο και φέρνουμε σε βρασμό.
  4. Προσθέτουμε τον τραχανά και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά τη σούπα να βράσει.
  5. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τους κρόκους και το γιαούρτι. Ρίχνουμε σιγά σιγά μικρές ποσότητες από το ζεστό ζουμί της σούπας και το ενσωματώνουμε στο μείγμα με τους κρόκους χτυπώντας με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το μείγμα από το αυγό και το γιαούρτι με τον ζωμό πίσω στη σούπα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η σούπα.
  6. Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι, τον άνηθο, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια και τα μυρώνια. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι εάν χρειάζεται.

Καλή απόλαυση!

*Η Σερραία σεφ Γεωργία Αρετόγλου μένει στην Αθήνα, όπου εργάζεται στην Ipirotissa στη Βούλα Αττικής.

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή. Ευχαριστούμε.