Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο μαγειρικής του Σερραίου Γιώργου Ευγενειάδη «Απλά και διαφορετικά»

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς «Απλά και διαφορετικά» του Γιώργου Ευγενειάδη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο, σε εικονογράφηση Δέσποινας Παπαχριστούδη. 26 νέες συνταγές μαγειρικής χωρίς ζυγαριά και δοσομετρητές από όλη την Πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής που θα μας βάλουν ΟΛΟΥΣ στην κουζίνα!

Η λογική των συνταγών είναι το “Comfort Food”. Η πρωτοτυπία του βιβλίου βρίσκεται στο γεγονός ότι παρουσιάζονται βήμα-βήμα με σκίτσα και κείμενο τα υλικά, τα σκεύη και η διαδικασία των συνταγών, καθιστώντας πιο εύκολη την ανάγνωση και κατανόηση κάθε συνταγής.

Τα υλικά είναι απλά και υπάρχουν σχεδόν σε κάθε σπίτι, ενώ οι συνταγές βασίζονται στην πυραμίδα της σύγχρονης μεσογειακής διατροφής που απεικονίζεται στο τέλος του βιβλίου. Για την παρασκευή τους δεν απαιτείται χρήση ζυγαριάς και δοσομετρητών, ώστε όλοι να έχουν κίνητρο να μαγειρέψουν και να φτιάξουν κάτι σπίτι τους!

Η ιδέα προέκυψε από τον τρόπο που λειτουργούν και σκέφτονται οι μαθητές του συγγραφέα. Μαθητές με Αναπηρία (νοητική υστέρηση και αυτισμό) και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες.

Το βιβλίο είναι έτσι δομημένο ώστε να περνά διάφορα μηνύματα. Για παράδειγμα, το κίτρινο χρώμα στο εξώφυλλο συμβολίζει τη δράση και θέλει να μας βάλει όλους στην κουζίνα να κάνουμε κάτι! Τα δύο κόκκινα πρόσωπα είναι το σήμα της νοητικής υστέρησης που συμβολίζει ένα άτομο με νοητική υστέρηση και ένα δεύτερο που το βοηθά και το στηρίζει. Η σημασία της οικογενειακής συνάθροισης και του τρόπου ζωής τονίζεται με ιδιαίτερη σημασία στη Διατροφική Πυραμίδα στο τέλος του βιβλίου.

Ενώ είναι ένα βιβλίο για την απόλαυση της μαγειρικής από τον καθένα από μας, μπορεί να λειτουργήσει και εκπαιδευτικά αναπτύσσοντας τις δεξιότητες των μαθητών και παρέχοντας πληροφορίες γύρω από τα τρόφιμα και την επιστήμη τους.

 

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή. Ευχαριστούμε.