Καλοκαιρινά παραμύθια της Ελένης Σίμπα

Το σημείωμα της Ελένης Σίμπα σχετικά με το παραμύθι “Ένα χταποδάκι σκέτη γλύκα”:

Ως συγγραφέας, που μου αρέσει να πειραματίζομαι με κάθε λογής είδος λογοτεχνίας, εστιάζω πάντα σ’ εκείνα τα στοιχεία, που νομίζω ότι, θα κάνουν το κείμενο πάμπλουτο από κάθε άποψη. Πρώτο μου μέλημα είναι η προσέγγιση του μικρού-μεγάλου φιλαναγνώστη με την πρώτη ματιά, μέσω του τίτλου και της άποψης του εξώφυλλου, που με μια ματιά σε βάζει σε σκέψεις και ωθεί να προχωρήσεις στην ανάγνωσή του.
Έτσι και εδώ, σ’ αυτό το ολοκαίνουργιο, καλοκαιρινό Παραμυθάκι με τίτλο ”ΈΝΑ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΣΚΕΤΗ ΓΛΥΚΑ”, ο πρωταγωνιστής-χταποδάκι δεν ζει μόνο στον βυθό της θάλασσας, αλλά κάπου-κάπου, όταν πλήττει, ανεβαίνει προς την επιφάνεια και βγαίνει στην στεριά. Εκεί, αναπτύσσει φιλοσοφικές συζητήσεις, άλλοτε με τον φίλο του τον αστερία και άλλοτε με το δελφινάκι και το χρωματιστό κοχύλι. Από τα πολλά γλυκά που συνηθίζει να τρώει ακατάπαυστα και που αυτό ομολογουμένως αποτελεί μια πολύ κακιά συνήθεια και από την αχαλίνωτη λαιμαργία του, έχει αποκτήσει μια τόσο γλυκιά γεύση και άρωμα που όλοι μαζεύονται γύρω του και τους τραβάει σαν μαγνήτης. Τα πλήθη μαγεύονται από την γλυκύτητα του λόγου του και την ωραιότητα της συμπεριφοράς του. Η εξεζητημένη του εμφάνιση, με το φωσφορούχο ροζ-φούξια έντονο χρώμα του, φαίνεται πως δρα θεραπευτικά στην ψυχή και το σώμα όλων των έμβιων οργανισμών του οικοσυστήματος. Το φαινόμενο της τεράστιας απήχησης που έχει το χταποδάκι μας στα πλήθη, δεν αφήνει ασυγκίνητους ακόμη και τους επιστήμονες, οι οποίοι το καθιστούν αντικείμενο γενικευμένης μελέτης. Έτσι, αποφασίζεται από το ανώτατο εκπαιδευτικό συμβούλιο της θάλασσας, να υιοθετηθούν διδακτικές μέθοδοι οι οποίες βασίζονται πάνω στην ζωή, την συμπεριφορά, την κοινωνική ζωή και την διατροφή του συγκεκριμένου μας μικρού χταποδιού. Γίνεται, με λίγα λόγια, πρότυπο για μια ολόκληρη κοινωνία, που έχει χρόνια τώρα τα δικά της στερεότυπα και αυτό που κάνει αίσθηση είναι ότι, η ύπαρξή του και μόνο είναι τόσο ζωτικής σημασίας, που καταφέρνει να αλλάξει ολόκληρο κατεστημένο.
Ο μικρός ή μεγάλος σε ηλικία αναγνώστης δεν χάνει κάτι από την ανάγνωση του παραμυθιού αυτού, παρά μόνο κερδίζει τόσα, όσα του επιτρέπει πάντα το επίπεδο της νόησής του.
Η μελέτη του εν λόγω Παραμυθιού συστήνεται ανεπιφύλακτα, καθ’ όλη τη διάρκεια των καλοκαιρινών σας διακοπών και όχι μόνο, από την οποία θα προκύψουν μόνο οφέλη. Το Παραμύθι ”ΈΝΑ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΣΚΕΤΗ ΓΛΥΚΑ” από την σειρά καλοκαιρινών μου Παραμυθιών είναι κατοχυρωμένο, όπως και όλα όσα έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα σε ηλ. μορφή ΔΩΡΕΑΝ και μπορείτε να το διαβάσετε ή να το εκτυπώσετε μέσα από τα προφίλ μου στο FB, Google, σε ομάδες στο διαδίκτυο και σε ιστοσελίδες δημοτικών και άλλων βιβλιοθηκών αλλά και εκείνων που έχουν σχέση με τον κόσμο του βιβλίου”.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή. Ευχαριστούμε.