Τη συνταγή προτείνει η σεφ Γεωργία Αρετόγλου
Χρόνος παρασκευής: 1 1/2 ώρες
Μερίδες: 6
Υλικά
Για τη γέμιση
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο βρασμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 καρότα καθαρισμένα κομμένα σε ζάρια
200 γρ μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα ζουλιέν
100 γρ αρακά
200 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
300 ml γάλα
3 κ.σ. αλεύρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Για το κλείσιμο
1 φύλλο κουρού
1 κρόκο αυγού
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το κρεμμύδι, τα καρότα, τον αρακά και τα μανιτάρια και τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο μέχρι να καραμελώσουν.
Προσθέτετε το κοτόπουλο και το αλεύρι και ανακατεύετε να ψηθεί λίγο το αλεύρι.
Ρίχνετε το γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει το μείγμα σαν μπεσαμέλ.
Τελειώνετε βάζοντας τη μοτσαρέλα.
Φτιάχνετε τη γεύση με το αλάτι και το πιπέρι και η γέμιση είναι έτοιμη.
Συναρμολόγηση
Βάζετε σε ένα ταψάκι από κάτω το ένα φύλλο απλώνοντάς το και στις άκρες.
Ρίχνετε μέσα τη γέμιση και σκεπάζετε με το άλλο φύλλο.
Περνάτε με ένα πινέλο απαλά τον κρόκο στο φύλλο.
Ψήνετε για 45΄ στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα το φύλλο και η πίτα είναι έτοιμη!
Καλή απόλαυση!
(Δημοσιεύτηκε στο έντυπο Ser-Free, τ.68, Δεκέμβριος 2024)