Τη συνταγή προτείνει η σεφ Γεωργία Αρετόγλου
Χρόνος παρασκευής: 2 ώρες
Μερίδες: 6
Υλικά
Για τη γέμιση
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 καρότα καθαρισμένα κομμένα σε ζάρια
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
4 κούπες νερό
200 γρ. μπέικον κομμένο
200 γρ. μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
1/2 κιλό κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Για το κλείσιμο
1 φύλλο σφολιάτας
1 κρόκο αυγού
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το κρεμμύδι σοτάρετε στο ελαιόλαδο μέχρι να καραμελώσει.
Προσθέτετε το κρέας και αφήνετε να πάρει χρώμα.
Βάζετε τα καρότα και στη συνέχεια το νερό και αφήνετε να μαγειρευτεί σε μέτρια θερμοκρασία.
Καθώς μαγειρεύεται το κρέας σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα μανιτάρια και το μπέικον.
Φτιάχνετε τη γεύση με το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτετε τα κάστανα, τα μανιτάρια και το μπέικον ανακατεύοντας απαλά.
Συναρμολόγηση
Βάζετε σε ένα πιρέξ από κάτω τη γέμιση και από πάνω το φύλλο σφολιάτας κόβοντας τις άκρες σύμφωνα με το μέγεθος του σκεύους.
Περνάτε με ένα πινέλο απαλά τον κρόκο στο φύλλο.
Ψήνετε για 15′-20′ στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα το φύλλο και η πίτα είναι έτοιμη!
Καλή απόλαυση!
* Η Γεωργία Αρετόγλου είναι Σερραία και μένει στην Αθήνα, όπου εργάζεται στην “Ipirotissa” στη Βούλα Αττικής. Συνεργάζεται τακτικά με το περιοδικό Ser-Free.
(Δημοσιεύτηκε στο έντυπο Ser-Free, τ.58)