Τη συνταγή προτείνει η Σερραία σεφ Γεωργία Αρετόγλου
Χρόνος παρασκευής: 2 ώρες και 30 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά
2 κιλά αρνί (κατά προτίμηση μπούτι)
8 πατάτες μέτριες
3 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. μουστάρδα απαλή
100 γρ τζίντζερ
4 κ.σ. σόγια
2 σκελίδες σκόρδο
2 λάιμ ξύσμα και χυμό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Λαδόκολλα
Εκτέλεση
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.
– Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, τη μουστάρδα, το τζίντζερ, τη σόγια, το ξύσμα και τον χυμό από λάιμ, αλάτι και πιπέρι.
– Τα χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα.
– Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε μια μεγάλη λαδόκολλα και τοποθετούμε το αρνάκι με τη μισή ποσότητα της σάλτσας που ανακατέψαμε.
– Αλείφουμε καλά με το μείγμα και κλείνουμε τη λαδόκολλα.
– Βάζουμε το αρνάκι για μια ώρα στον φούρνο.
– Καθαρίζουμε, πλένουμε και διατηρούμε τις πατάτες σε ένα μπολ με νερό.
– Σε ένα ξύλο κοπής χρησιμοποιούμε δυο τσόπστικς ή οτιδήποτε μπορεί να μας βοηθήσει ώστε όταν χαράζουμε τις πατάτες να μην κόβονται μέχρι το τέρμα και κάνουμε σχισμές αφήνοντας δυο εκατοστά από το τέλος.
– Βγάζουμε το αρνάκι μετά τη μια ώρα, ανοίγουμε τη λαδόκολλα και τοποθετούμε περιμετρικά τις πατάτες ρίχνοντας και το υπόλοιπο μείγμα της σάλτσας που είχαμε κρατήσει.
– Κλείνουμε τη λαδόκολλα και βάζουμε στον φούρνο για 40 λεπτά.
– Ανοίγουμε τη λαδόκολλα τα τελευταία 20 λεπτά για να πάρουν χρώμα και να σχηματιστεί μια ωραία κρούστα.
Καλή απόλαυση!
(Δημοσιεύτηκε στο έντυπο Ser-Free, τ.59)