Υλικά
1 κιλό βρασμένα ρεβίθια
350 γρ. μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε κύβους
200 γρ. πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
250 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 φυτικά λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
500 γρ. χυμό ντομάτας
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
90 γρ. ελαιόλαδο
2 δαφνόφυλλα
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1/3 κ.γ. τριμμένο κύμινο
¼ κ.γ. τριμμένη κανέλα
½ ποτήρι νερό
Αλάτι πιπέρι κατά βούληση
Προετοιμασία
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα.
* Τη συνταγή προτείνει ο vegan σεφ Νίκος Γαϊτάνος.
(Δημοσιεύτηκε στο έντυπο Ser-Free, τ. 66, Ιούλιος 2024