Κουραμπιέδες: συνταγή του Γιώργου Ευγενειάδη

Συνταγή για 60 τεμάχια

Θα χρειαστώ:

  • 2 πακέτα βούτυρο αγελάδος (2 Χ 250gr) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πακέτο αλεύρι (1 kg) από το οποίο έχω αφαιρέσει 1 φλιτζάνι
  • 1 αυγό
  • 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη (λίγο πιο κάτω από τη μέση)
  • 1 σφηνάκι τσίπουρο με γλυκάνισο ή ούζο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 φλιτζάνι ψημένα αμύγδαλα με φλούδα

Εκτέλεση:

  • Σπάω στο μούλτι τα αμύγδαλα σε χοντρά κομμάτια
  • Βάζω σε ένα βαθύ μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάω για περίπου 10 λεπτά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν
  • Προσθέτω το αυγό και το τσίπουρο και χτυπάω ακόμη ένα λεπτό
  • Προσθέτω το αλεύρι και τη σόδα και ανακατεύω με τα χεριά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη
  • Ενσωματώνω τα αμύγδαλα
  • Πλάθω μικρά στρόγγυλα κουλουράκια κάνοντας ένα βαθούλωμα στη μέση
  • Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα
  • Ψήνω στον φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά
  • Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη.

* Ο Σερραίος Γιώργος Ευγενειάδης ζει στην Αθήνα, όπου διδάσκει μαγειρική σε παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο του «Απλά και Διαφορετικά-Bullet Journal» (Εκδόσεις Υδροπλάνο). Τα σκίτσα του βιβλίου είναι της εικαστικού Δέσποινας Παπαχριστούδη.

(Δημοσιεύτηκε στο έντυπο Ser-Free, τ.61, Δεκέμβριος 2022)

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή. Ευχαριστούμε.