Δέσποινα Ουστριά: a-Greek-girl-in-London!

Η Σερραία Δέσποινα Ουστριά από το Λονδίνο προωθεί κοσμήματα και αξεσουάρ σε όλο τον κόσμο!

Είναι Σερραία, σπούδασε στην Αθήνα και έφυγε στο Λονδίνο συνεχίζοντας τις σπουδές της εκεί. Είναι νέα, με κέφι και αγάπη για τη δουλειά της και πρόσφατα πήρε σάρκα και οστά μια πολύ ενδιαφέρουσα επαγγελματική ιδέα: να προωθήσει κοσμήματα ανεξάρτητων σχεδιαστών μέσω διαδικτύου. Η Δέσποινα Ουστριά μιλάει για τη ζωή στο εξωτερικό, για τα μελλοντικά της σχέδια και φυσικά για την Ελλάδα.

Συνέντευξη στη Μαρία Γκιόκα

Ποιες είναι οι σπουδές σου;

Έχω σπουδάσει Μάρκετινγκ και Επικοινωνία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και έκανα και μεταπτυχιακό στο Μάρκετινγκ στη μόδα στο Λονδίνο.

Με τι ασχολείσαι στο Λονδίνο;

Αυτή τη στιγμή δουλεύω ως manager σε μια εταιρία που διοργανώνει συνέδρια.

Πώς είναι να ζει κανείς μακριά από τον τόπο του;

Υπάρχουν δυσκολίες όταν ζει κανείς μακριά από την οικογένεια και τους φίλους του, όμως αν το θέλεις πραγματικά και είναι ένα μέσο για να πετύχεις τους στόχους σου, οι δυσκολίες αυτές ξεπερνιούνται.

“Από την Ελλάδα νοσταλγώ τον καιρό, το φαγητό, την οικογένεια και τους φίλους μου”

Τι έχει αλλάξει στη ζωή σου στο εξωτερικό συγκριτικά με τις Σέρρες, αλλά και με την Ελλάδα γενικότερα;

Η καθημερινότητα εδώ είναι πολύ πιο γρήγορη, οι αποστάσεις πολύ μεγαλύτερες, οπότε σίγουρα έχω μάθει να προγραμματίζω και να οργανώνω τη μέρα μου περισσότερο. Ταυτόχρονα έχω γίνει πολύ πιο ανεξάρτητη και υπεύθυνη ενώ βρίσκομαι μακριά από τους δικούς μου.

Τι νοσταλγείς περισσότερο από την πατρίδα;

Τον καιρό, το φαγητό, την οικογένεια και τους φίλους μου.

Μίλησε μας για το εγχείρημά σου σχετικά με τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ.

Τον Μάιο του 2020 ξεκινήσαμε με μια φίλη μου το Scenico (scenicostore.com), μια πλατφόρμα όπου κάποιος μπορεί να αγοράσει χειροποίητα κοσμήματα και αξεσουάρ από Έλληνες και ξένους σχεδιαστές. Η ιδέα προέκυψε από το γεγονός ότι γνωρίζαμε άτομα με ταλέντο και δημιουργικότητα που δεν έχουν ίσως το χρόνο ή τα μέσα, ώστε να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Έτσι δημιουργήσαμε αυτό το σάιτ και στέλνουμε τα προϊόντα σε όλο τον κόσμο. Η πλατφόρμα αυτή ενέπνευσε κι εμένα και ξεκίνησα να δημιουργώ υφασμάτινα λαστιχάκια (scrunchies), σαν μια από τους σχεδιαστές. Όλα τα προϊόντα είναι διαθέσιμα για αποστολή στην Ελλάδα με μια μικρή χρέωση.

Εξελίσσεται όπως επιθυμείς δεδομένης της οικονομικής κρίσης;

Λόγω του ότι ξεκινήσαμε αυτό το εγχείρημα μέσα σε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο, δεν έχουμε κάποιο μέτρο σύγκρισης, παρόλ’ αυτά εξελίσσεται σύμφωνα με τα πλάνα μας, οπότε είμαι ευχαριστημένη.

Από ποιες χώρες παρατηρείς μεγαλύτερη ζήτηση;

Ζήτηση υπάρχει κυρίως από την Αγγλία, η οποία είναι και η πρωταρχική χώρα που στοχεύουμε. Παρατηρούμε ταυτόχρονα και μεγάλη ζήτηση από την Ελλάδα, καθώς στο σάιτ διαθέτουμε και προϊόντα από Έλληνες σχεδιαστές.

Πώς έχεις φανταστεί το μέλλον σου εκεί;

Ο στόχος μου είναι από τη μία η επαγγελματική μου ανέλιξη στον τομέα του μάρκετινγκ και από την άλλη η εξέλιξη του Scenico σε μια αναγνωρισμένη πλατφόρμα αξεσουάρ και κοσμημάτων. Ταυτόχρονα, φαντάζομαι το μέλλον μου να περιλαμβάνει αρκετά ταξίδια σε όλο τον κόσμο (εφόσον μας το επιτρέψει ο κορονοϊός).

Θα επέστρεφες κάποτε στην Ελλάδα και υπό ποιες συνθήκες;

Προς το παρόν δεν σκέφτομαι να γυρίσω μόνιμα στην Ελλάδα. Ίσως αργότερα να επέστρεφα, εάν έβρισκα κάποια καλή επαγγελματική ευκαιρία.

(Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο έντυπο Ser-Free, τ.57)

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή. Ευχαριστούμε.