Αρνάκι μπούτι στο φούρνο με πατάτες

Τη συνταγή προτείνει η Σερραία σεφ Γεωργία Αρετόγλου

Χρόνος παρασκευής: 2 ώρες και 30 λεπτά

Μερίδες: 4

Υλικά

2 κιλά αρνί (κατά προτίμηση μπούτι)

8 πατάτες μέτριες

3 κ.σ. μέλι

3 κ.σ. μουστάρδα απαλή

100 γρ τζίντζερ

4 κ.σ. σόγια

2 σκελίδες σκόρδο

2 λάιμ ξύσμα και χυμό

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Λαδόκολλα

Εκτέλεση

– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.

– Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, τη μουστάρδα, το τζίντζερ, τη σόγια, το ξύσμα και τον χυμό από λάιμ, αλάτι και πιπέρι.

– Τα χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα.

– Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε μια μεγάλη λαδόκολλα και τοποθετούμε το αρνάκι με τη μισή ποσότητα της σάλτσας που ανακατέψαμε.

– Αλείφουμε καλά με το μείγμα και κλείνουμε τη λαδόκολλα.

– Βάζουμε το αρνάκι για μια ώρα στον φούρνο.

– Καθαρίζουμε, πλένουμε και διατηρούμε τις πατάτες σε ένα μπολ με νερό.

– Σε ένα ξύλο κοπής χρησιμοποιούμε δυο τσόπστικς ή οτιδήποτε μπορεί να μας βοηθήσει ώστε όταν χαράζουμε τις πατάτες να μην κόβονται μέχρι το τέρμα και κάνουμε σχισμές αφήνοντας δυο εκατοστά από το τέλος.

– Βγάζουμε το αρνάκι μετά τη μια ώρα, ανοίγουμε τη λαδόκολλα και τοποθετούμε περιμετρικά τις πατάτες ρίχνοντας και το υπόλοιπο μείγμα της σάλτσας που είχαμε κρατήσει.

– Κλείνουμε τη λαδόκολλα και βάζουμε στον φούρνο για 40 λεπτά.

– Ανοίγουμε τη λαδόκολλα τα τελευταία 20 λεπτά για να πάρουν χρώμα και να σχηματιστεί μια ωραία κρούστα.

Καλή απόλαυση!

(Δημοσιεύτηκε στο έντυπο Ser-Free, τ.59)

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή. Ευχαριστούμε.