Η «Κοιλάδα των Χριστουγέννων»: μια πρόταση του Δημήτρη Νάτσιου

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Νάτσιος καταθέτει μια ενδιαφέρουσα πρόταση για το πώς θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε την κοιλάδα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, ώστε να προσελκύσουμε κόσμο από άλλες πόλεις:

Τώρα που τα φώτα των εορτών έσβησαν και επιστρέψαμε όλοι πίσω στην καθημερινότητά μας, είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε έναν απολογισμό και να θέσουμε στόχους για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας. Όχι απλά να θέσουμε στόχους και να σχεδιάσουμε, αλλά να αρχίσουμε ΑΜΕΣΑ να εργαζόμαστε για την επίτευξή τους. Ας δούμε τι ζήσαμε τα φετινά Χριστούγεννα στα Σέρρας.

Είδαμε μια πόλη που ήταν πολύ ωραία στολισμένη και ομοίαζε πολύ με μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις. Είδαμε τους συμπολίτες μας να το χαίρονται αυτό και να το απολαμβάνουν με βόλτες από την κεντρική πλατεία μέχρι το τέλος του εντυπωσιακού και μεγάλου πεζόδρομου της Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ως εδώ άριστα. Όμως το απολαύσαμε… μόνο οι Σερραίοι. Γιατί;… Επισκέπτες δεν έφτασαν στην πόλη, τα ξενοδοχεία ήταν απελπιστικά άδεια, ενώ η μισή πόλη ήταν βυθισμένη στο σκοτάδι και η άλλοτε υπέρλαμπρη Εθνικής Αντιστάσεως παρηκμασμένη και παραδομένη στο πέρασμα του χρόνου. Φρέσκο χρήμα, «συνάλλαγμα» για να χρησιμοποιήσουμε μια παλαιά λέξη, δεν ήρθε στην πόλη. Ανακυκλώσαμε τα δικά μας μεταξύ μας κι αυτό δεν οδηγεί πουθενά. Για να είμαστε ειλικρινείς… οδηγεί στην παρακμή. Και δεν πάει στην πόλη μας να οδηγείται στην παρακμή.

Οφείλουμε ΤΩΡΑ να αναλάβουμε όλοι πρωτοβουλίες και να δώσουμε στα Σέρρας την παλιά της αίγλη, ως μια αρχοντική πόλη της Μακεδονίας, βασικό κέντρο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στην ακμάζουσα Βόρεια Ελλάδα. Καταθέτουμε σήμερα μια πρόταση και ελπίζουμε να ληφθεί υπ’ όψιν από τη Δημοτική Αρχή των Σερρών, που έχει τον πρώτο λόγο, την Π.Ε. Σερρών, το Επιμελητήριο, τον Εμπορικό Σύλλογο και όλους τους φορείς. Και εξηγούμαστε: Τα Σέρρας έχουν ένα σπάνιας ομορφιάς φυσικό τοπίο, την «Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων» λίγα μόλις μέτρα (800-900 μ.) από το κέντρο της. Θα μπορούσε αυτή η Κοιλάδα τις ημέρες των γιορτών να μετατραπεί σε «Κοιλάδα των Χριστουγέννων», με Χριστουγεννιάτικους πάγκους με τοπικά προϊόντα -όπως γίνεται σε όλες τις Χριστουγεννιάτικες αγορές του κόσμου- μικρά λούνα παρκ για τα παιδιά, εργοστάσια σοκολάτας και παράλληλες χριστουγεννιάτικες δράσεις. Θα έπαιρνε ζωή η «σκοτεινή πλευρά της πόλης» και επισκέπτες θα μπορούσαν να καταλύσουν στα σύγχρονα ξενοδοχεία της περιοχής, να κινηθούν πεζή μέσα στην πόλη και να τη χαρούν. Δεν είναι… άπιαστο όνειρο αυτό.

Μικρότερες πόλεις από τα Σέρρας (π.χ. Τρίκαλα, Δράμα, φέτος κ.α.) το τόλμησαν και πέτυχαν, προσελκύοντας μάλιστα επισκέπτες όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από τις Βαλκανικές χώρες. Κι εμείς μπορούμε. Τα Σέρρας απέχουν πια μόλις 45 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη και βρίσκονται στα σύνορα με την αναπτυσσόμενη Βουλγαρία. Με σωστή και πολλή δουλειά και στοχευμένη επικοινωνία στα ΜΜΕ όλης της χώρας, αλλά και των Βαλκανικών χωρών, μπορούμε να πετύχουμε και να καταστήσουμε την πόλη και τη ευρύτερη περιοχή Χριστουγεννιάτικο προορισμό αρχικά και τουριστικό προορισμό για όλη τη χρονιά στη συνέχεια. Δεν είναι εύκολο, πρέπει να αφήσουμε όλοι στην άκρη τις μικρότητες, να ενωθούμε κάτω από ένα μεγάλο στόχο και να δουλέψουμε σκληρά για να πετύχει. Η «Κοιλάδα των Χριστουγέννων» θα μπορούσε να δώσει νέα πνοή στην πόλη, να εξασφαλίσει την προσέλευση χιλιάδων τουριστών και την εισροή «συναλλάγματος» από επισκέπτες. Εμείς καταθέτουμε την πρόταση και αναμένουμε την ανταπόκριση στην πρόκληση. Ιδού η Ρόδος…

Πηγή: sertharros.gr

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή. Ευχαριστούμε.